Posts sent in: May 2014

Hoe Doe Je Een Pijnloze Ontharing ?

05 May 2014 
hoe haar verwijderen

Ontharing wordt gedefinieerd als het verwijderen van ongewenst haar op bepaalde lichaamsdelen, zoals rug,schouder,armen,benen en borst. Maar hoe kun je pijnloos ontharen?Welke manier is de beste om te ontharen?Bij scheren wordt alleen het zichtbare gedeelte van de haartjes verwijderd. Bij depileren wordt de haarwortel met rust gelaten en bij epileren daartegen wordt ook de haarwortel verwijderd. Door de verstoring van de haarwortel kan dit een tijdelijk of permanent resultaat hebben. In geval van oppervlakkig ontharen,blijft de haarwortel intact waardoor het haar weer terug groeit. Daarom heeft deze behandeling geen permanent resultaat en moet er opnieuw worden onthaard. In principe kan elk deel van het lichaam worden onthaard. Je kunt hiervoor een scheermesje,epilator of depilator gebruiken in combinatie met een otharingscréme.

Redenen om te ontharen zijn verschillend van aard. In sommige landen is scheren een teken van zuiverheid, staat in onze westerse cultuur de esthetiek op de voorgrond. Je laten ontharen is vaak een onderdeel van een schonnheidsverzorging.Welke lichaamsdelen kan je ontharen ?De meest voorkomende gebieden om te ontharen zijn de oksels, de benen en het hoofd. Echter,armen,borst,neus,oren en de intieme zones kunnen ook worden onthaard. Zwemmers,atleten,bodybuilders en fietsers laten deze gebieden meestal ontharen.Wegens meische redenen is ontharen meestal niet nodig. Voor het lichaam heeft haar een beschermende functie. Ze vangen de kleine deeltje op en voorkomen dat die door het lichaam worden opgenomen. Alleen maar bij een operatie of een chirurgische ingreep kan het mogelijk zijn om te ontharenHoe kan je het beste ontharen?Ontharen kan je in een schoonheidssalon doen of thuis. De bekendste manier van ontharen is scheren. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen nat scheren en droog scheren met een elektrisch apparaat.Als men nat scheert wordt er een bepaalde hoeveelheid ontharingscréme of scheerschuim op het lichaam aangebracht. Vervolgens gebruikt je een scheermesje.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van een chemische ontharingscrème. Er zitten pijnloos ontharen bepaalde stoffen in deze créme, Zoals thioglycolzuur dat zorgt voor de afbraak van eiwitten in het haar, Waardoor het haar wordt afgebroken. Hierbij blijft de haarwortel intact Deze werkwijzen kunnen gemakkelijk worden uitgevoerd en zijn meestal pijnloos.

Als alternatief kun je epileren met een epilator, waarbij je voor een langere tijd of permanenet van de ongewenste haren af komt. Echter is deze methode niet helemaal pijnloos.
Admin · 305 views · Leave a comment

Calendar

May 2014
SunMonTueWedThuFriSat
 << <Aug 2017> >>
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Announce

Who's Online?

Member: 0
Visitor: 1

rss Syndication