Posts sent on: 2014-04-03

Hoe Kun Je Pijnloos Ontharen?

03 Apr 2014 
haar verwijderen

Ontharing kan je definiëeren als het verwijderen pijnloos ontharen van ongewenst haar op bepaalde lichaamsdelen, zoals schouders, armen, benen, borst, lies en rug. Maar hoe kun je pijnloos ontharen?Welke methode kies je om te ontharen?Bij scheren wordt alleen het zichtbare gedeelte van de haartjes verwijderd. Bij depileren wordt de haarwortel met rust gelaten terwijl bij epileren de haarwortel verwijderd wordt. Dit kan door de verstoring van de haarwortel een tijdelijk of permanent resultaat tot gevolg hebben. In geval van oppervlakkig ontharen,gaat de haarwortel intact blijven waardoor de haren weer gaan terug groeien. Daarom is het nadeel van deze behandeling dat het geen permanent resultaat heeft en er weer opnieuw gaat moeten onthaard worden. Je kan in principe elk deel van je lichaam ontharen. Je kunt hiervoor een scheermesje,epilator of depilator gebruiken in combinatie met een otharingscréme.

Meestal zijn er verschillende redenen om te ontharen. In sommige landen is scheren een teken van zuiverheid, staat in onze westerse cultuur de esthetiek op de voorgrond. Je laten ontharen is vaak een onderdeel van een schonnheidsverzorging.Welke lichaamsdelen kan je ontharen ?Meest voorkomend zijn de oksels,de benen en het hoofd. Echter,armen,borst,neus,oren en de intieme zones kunnen ook worden onthaard. Atleten,fietsers,bodybuilders en zwemmers laten deze gebieden meestal ontharen.Ontharing voor medische redenen is meestal niet nodig. Het haar heeft zelfs een beschermende functie voor het menselijk lichaam. Ze vangen de kleine deeltjes op zodat er voorkomen wordt dat deze opgenomen worden door het lichaam. Alleen voor chirurgie kan het mogelijk zijn om plaatsen te ontharenHoe kun je ontharen?Ontharen kan je in een schoonheidssalon doen of thuis. De bekendste manier van ontharen is scheren. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen nat scheren en droog scheren met een elektrisch apparaat.Als men nat scheert wordt er een bepaalde hoeveelheid ontharingscréme of scheerschuim op het lichaam aangebracht. Vervolgens gebruikt je een scheermesje.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van een chemische ontharingscrème. Deze créme bevat bepaalde stoffen, zoals thioglycolzuur, dat de eiwitten in het haar afbreekt, waardoor het haar dat zich aan de oppervlakte van de huid bevindt, wordt afgebroken. Hierbij blijft de haarwortel intact Deze werkwijzen kunnen gemakkelijk worden uitgevoerd en zijn meestal pijnloos.

Als alternatief kun je epileren met een epilator, waarbij je voor een langere tijd of permanenet van de ongewenste haren af komt. Echter is deze methode niet helemaal pijnloos.
Admin · 239 views · Leave a comment

Calendar

April 2014
SunMonTueWedThuFriSat
 << <Aug 2017> >>
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Announce

Who's Online?

Member: 0
Visitor: 1

rss Syndication